Delta Dunarii informatii pentru copii

Dragi copii, sunteti pregatiti pentru o aventura captivanta? Astazi vom vorbi despre un loc magic, plin de surprize si de lucruri fascinante – Delta Dunarii!
Delta Dunarii este o zona unica din Romania, formata dintr-o retea de canale, lacuri si mlastini care se intind pe o suprafata forate mare de teren. Acest ecosistem unic este casa pentru multe specii de plante si animale, multe dintre acestea fiind endemice pentru aceasta zona.
In Delta Dunarii, vei putea descoperi o varietate de animale salbatice, cum ar fi lupii, vulpile, jderii si iepurii, pesti, cum ar fi crapii, stiucile, somnii, dar si multe specii de pasari, cum ar fi pelicanii, lebedele, barzele si egretele. Este important sa protejam aceste animale si habitatul lor natural, astfel incat sa putem mentine biodiversitatea unica din aceasta zona minunata.
In plus, Delta Dunarii este si o zona bogata in cultura si traditii locale. Oamenii din Delta Dunarii traiesc de obicei in sate pescaresti traditionale, unde principala lor sursa de hrana este peste proaspat. Mancarea traditionala este foarte gustoasa si include preparate cum ar fi „saramura de peste”, „borsul de peste” si „peste la gratar”.
In Delta Dunarii, te poti bucura si de multe activitati distractive, cum ar fi plimbarile cu barca pe canale si lacuri, pescuitul sau explorarea mlastinilor si a padurilor. Aceste activitati sunt nu numai distractive, ci iti ofera si oportunitatea de a invata mai multe despre natura si despre cum sa o protejam.
Dar haideti sa enumeram mai in detaliu cateva motive:

  1. Delta Dunarii este formata dintr-o retea complexa de canale, lacuri si mlastini, care acopera o suprafata de aproximativ 4.000 de kilometri patrati. Acest ecosistem unic este casa pentru peste 5.000 de specii de plante si animale, multe dintre acestea fiind endemice pentru aceasta zona.
  2. Pescuitul a fost intotdeauna o parte importanta a vietii in Delta Dunarii, iar acest lucru poate fi observat prin prezenta unui numar mare de sate pescaresti traditionale in zona. In aceste sate, oamenii traiesc de obicei in case construite din lemn si stuf, iar principala lor sursa de hrana este peste proaspat.
  3. Delta Dunarii este, de asemenea, un paradis pentru observarea pasarilor, cu peste 300 de specii de pasari care traiesc sau trec prin zona. Printre acestea se numara pelicanii, lebedele, barzile si egretele, dar si specii mai rare, cum ar fi sturzul de noapte si coada-calului.
  4. O modalitate populara de a explora Delta Dunarii este cu barca cu motor. Se pot face croaziere pe canale si lacuri, sau se pot inchiria barci mici pentru a explora in detaliu mlastinile si canalele mai mici.
  5. In Delta Dunarii se poate gasi si o varietate de animale salbatice, cum ar fi lupii, vulpile, jderii si iepurii, care traiesc in padurile din apropiere. Cu toate acestea, aceste animale sunt de obicei timide si evita interactiunea cu oamenii.
  6. Oamenii din Delta Dunarii au o cultura si o traditie unice, care se reflecta in mancarea traditionala si in stilul lor de viata. Printre preparatele traditionale se numara „saramura de peste” si „peste la gratar”, ambele preparate din peste proaspat pescuit din Delta Dunarii.
  7. Este important sa protejam si sa respectam natura din Delta Dunarii, astfel incat aceasta zona sa poata fi apreciata si de generatiile viitoare. Se pot face eforturi pentru a reduce poluarea si pentru a conserva habitatele naturale, astfel incat sa putem mentine biodiversitatea unica din aceasta zona minunata.

In concluzie, Delta Dunarii este un loc minunat, plin de aventuri si de surprize pentru copii de toate varstele. Acest loc special ne invata sa apreciem frumusetea naturii si sa o protejam, astfel incat sa putem sa ne bucuram de ea si in viitor.

Traseele Royal Cruises

Dacă sunteți interesați, puteți vedea mai in detaliu ofertele noastre de preturi pentru excursii in Delta Dunării in acest sezon.

Barcile noastre au urmatoarele dotari:

COLONIA DE PASARI
1.5 ORE

click pentru mai multe detalii despre fiecare traseu in parte

120 Lei / Persoana

Un traseu de aproximativ o ora si jumatate in care facem cunostinta cu minunata flora si fauna a Deltei Dunarii

TULCEA - MILA 23
3-4 ore

click pentru mai multe detalii despre fiecare traseu in parte

200 Lei / Persoana

O plimbare cu barca in Delta Dunarii pe care cu siguranta nu o veti uita niciodata. Un traseu special, deosebit de frumos

Tulcea - MILA 23 - SAT LETEA - SULINA 8 - 9 ORE

click pentru mai multe detalii despre fiecare traseu in parte

300 Lei / Persoana

O excursie mirifica cu barca in Delta Dunarii, pe un traseu complex si unic in lume, de la Tulcea pana la Marea Neagra

Prin utilizarea acestui site va exprimati acordul cu privire la politica noastra de cookie-uri.

Suna acum!