Exploreaza Delta Dunarii
Descopera delta alaturi de noi!
Traseul Nr. 3 - Sulina(8 - 9 ore)
Traseul Numarul 3
Detalii traseu
- 10.00
- 8 - 9 h
- Grup
- Barca Corsar de 12 - 16 persoane
- Portul Tulcea - Exploreaza Delta Dunarii
PROGRAM
PROGRAM PLECARE
08.45 – Necesita prezenta la punctul de îmbarcare – Ponton Exploreaza Delta Dunarii – Zona Hotel Delta.
08.00 – Plecarea din Tulcea cu ambarcațiunea pe traseu
18 – 19 – Întoarcerea la punctul de îmbarcare din Tulcea
IMBARCAREA
Imbarcarea
Plecarea pentru excursia la Sulina – Delta Dunarii se face din Port Tulcea – Zona Hotel Delta, la ora 09.00. Pentru finalizarea platilor (daca acest lucru nu s-a facut) si informarea depre ambarcatiunea cu care veti parcurge excursia. Sunteti asteptati la ora 08.30 – 08.45
PRETURI COPII
Tarifele copii
Copii intre 0 – 6 ani gratuit
Copii intre 6 – 12 ani 1/2 din bilet
Copii varsta > 12 ani bilet intreg
Dotari
- Veste salvare
- Colac salvare
- Prelata de protectie contra soarelui sau contra ploii
Traseul Nr 3 - Sulina
Imbarcarea in excursia Tulcea – Mila 23 – Sat Letea – Sulina – Tulcea Delta Dunarii se face din Portul Tulcea – pontonul Exploreaza Delta Dunarii din apropierea hotelul Delta, de unde coboram pe bratul Tulcea pana la poarta de intrare in Delta Dunarii, respectiv canalul 36. Aici facem dreapta pe gârla Sireasa, loc cu o fauna si flora foarte diversa, specifica Deltei Dunarii, cum ar fi vita de vie sălbatica, cormorani, lișițe, egrete, lebede, rate sălbatice, stârci, sitari etc.
Ne continuam drumul pe gârla Sontea, trecem pe lângă vestita platforma de pescari „La scaunele” si străbatem lacul Fortuna, un loc deosebit de frumos si exotic, bogat in fauna, unde speram sa găsim vestiții pelicani.
Urmează lacurile Văcaru si Ligheanca, lacuri renumite pentru abundenta de nuferi si numărul mare de lebede. Ajungem la mila 23 (Locul de naștere a celebrului campion Ivan Patzaichin) situat exact in mijlocul Deltei Dunării unde putem vizita satul Mila 23 si luam o scurta pauza de 15 – 30 minute pentru toaleta sau cafea.
Din Mila 23, ne countinuam drumul pe canalul Eracle si traversam lacurile Matita si Merhei, zone renumite prin abundenta nuferilor si a faunei bogate. Avand in vedere ca in vecinatate se afla zona Rosca – Buhaiova (una dintre cele mai mari rezervatii de pelicani, zona strict interzisa), este foarte probabil sa gasim randuri mari de pelicani aflati la masa pe unul din cele doua lacuri.
Intram pe canalul Sidor, zona unde peisajul se schimba, canalul serpuieste printre dunele de nisip si iti da senzatia ca te apropii de satul Letea. Aici putem sa optam pentru o excursie la vestita padure Letea. Alaturi de localnici, pornim in cautarea cailor salbatici printre dunele de nisip, cu masini sau traditional cu caruta trasa de cai.
Dupa acest „safari” se poate opta pentru o masa copioasa lipoveneasca (bors de peste, peste prajit cu mămăliguța si mujdei de usturoi. Pentru ”mofturoșii” care nu mănâncă peste, găsim pui cu cartofi prăjiți si salata).
Pornim din Letea pe canalul cu nuferi, iar daca condițiile meteo ne permit, traversam golful Musura, pana la insula „K” situata in Marea Neagra, zona de granita romano-ucraineana. Aici isi fac cuibul mii de pasari, un mic colt de rai pe care va las sa-l descoperiti si singuri pentru a nu strica surpriza (coborarea la malul insulei este strict interzisa).
De aici vizitam epava Turgut, nava esuata in 2009.
Din mare intram in Dunare, admirand varsarea si farul nou pana in Sulina, cel mai estic oras al Romaniei. Timp de o ora se poate vizita orasul sau se poate relaxa pe o terasa cu o bautura racoritoare. Intoarcerea se face pe bratul Sulina, trecand pe langa satele Crisan, Gorgova, Maliuc, Vulturu si Partizani.
300 Lei / persoana – Optional masa 70 Lei / persoana, la fel plimbare la padurea Letea optional 25 lei / persoana.
Rezervare excursie:
Rezervari traseul Nr.3
Prin completarea acestui formular, accept ca numele si numarul de telefon furnizate de mine sa fie folosite pentru a primi date si informatii din partea Exploreaza Delta Dunarii
Sau ne puteti contacta direct la Telefon: 0746 040 506