10 motive pentru a vizita mirifica Delta Dunarii

Salutare, aventurieri!
Daca sunteti in cautarea unei escapade departe de agitatia orasului si de monotonia zilnica, atunci avem o sugestie pentru voi: explorati Delta Dunarii! Aceasta minunata zona situata in sud-estul Romaniei este cunoscuta pentru frumusetea naturala, traditiile si cultura locala, mancarea delicioasa si atmosfera relaxanta. Astfel, am pregatit pentru voi 10 motive pentru a vizita Delta Dunarii si pentru a va bucura de tot ceea ce are de oferit aceasta destinatie unica. Asadar, pregatiti-va sa fiti surprinsi si incantati de ceea ce veti descoperi in aceasta aventura!

  1. Biodiversitatea: Delta Dunarii este una dintre cele mai bogate zone din Europa in biodiversitate, datorita amplasamentului sau in zona de intalnire a raurilor Dunarea si Prut cu Marea Neagra. Aici se gasesc peste 5.000 de specii de animale si plante, printre care peste 300 de specii de pasari. Printre speciile de pasari deosebite din Delta Dunarii care pot fi vazute aici se numara pelicani, egrete, lebede, vulturul codalb; pesti putem intalni stiuci, crapi, somni, sturioni, iar din speciile de plante se remarca nuferii si papura, stuful si multe altele pe care le puteti descoperi si va puteti documenta si pe blogul nostru.
  2. Pescuitul: Delta Dunarii este renumita pentru pescuitul la stiuca, somn, biban si alte specii de peste, fiind un paradis pentru pescari. Aici exista o multitudine de locuri de pescuit, precum lacurile Fortuna si Rosu sau bratul Sf. Gheorghe, unde se pot prinde exemplare impresionante.
  3. Excursii cu barca: Delta Dunarii poate fi explorata cel mai bine cu ajutorul unei excursii cu barca. Aceste excursii te duc prin labirintul de canale, lacuri si brate ale Dunarii, oferind ocazia de a admira fauna si flora deltei, precum si peisajele deosebite. Printre cele mai populare locuri de vizitat se numara lacul Matita sau canalele Caraorman si Sontea.
  4. Plaje: Delta Dunarii are si cateva plaje frumoase si salbatice, cum ar fi plaja Sulina sau plaja Periboina. Aceste plaje ofera ocazia de a te relaxa si de a te bucura de soare si de apele marii, departe de agitatia oraselor.
  5. Rezervatii naturale: Delta Dunarii este casa mai multor rezervatii naturale, care protejeaza fauna si flora deltei. Printre cele mai importante se numara Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, care este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, si Rezervatia Naturala Complexul de Piscicultura Crisan.
  6. Canotaj: Delta Dunarii poate fi explorata si cu ajutorul unei canoe sau a unei ambarcatiuni mici, precum un caiac. Acestea ofera o perspectiva unica asupra deltei si sunt o modalitate excelenta de a admira peisajele si de a explora canalele si lacurile.
  7. Turism ecologic: Delta Dunarii ofera oportunitati pentru turismul ecologic, care ajuta la protectia mediului si la conservarea naturii. Poti face voluntariat sau sa participi la proiecte de cercetare, sau poti alege sa vizitezi zone care sunt gestionate si protejate de organizatii care se ocupa de conservarea mediului.
  8. Traditiile si cultura: Delta Dunarii este o zona cu o istorie bogata si o diversitate culturala fascinanta. Aici poti descoperi obiceiuri si traditii unice, precum dansurile traditionale si portul popular specific zonei, si poti participa la festivaluri si sarbatori locale, care au loc pe tot parcursul anului. De asemenea, poti vizita muzee si monumente istorice, care iti vor oferi o privire mai aprofundata asupra istoriei si culturii deltei. Un exemplu de monument istoric important este cetatea Histria, care se afla la intrarea in delta si dateaza din secolul al VI-lea i.Hr.
  9. Cazare si mancare: In Delta Dunarii exista o varietate de optiuni pentru cazare, de la cabane si pensiuni rustice pana la hoteluri de lux. Poti alege sa te cazezi intr-un sat traditional pescaresc sau sa te bucuri de confortul si facilitatile unui hotel modern. In ceea ce priveste mancarea, Delta Dunarii este renumita pentru peste si fructele de mare proaspete, care pot fi savurate in restaurante locale sau chiar pregatite la cabana sau pensiunea la care te cazezi. O mancare traditionala specifica deltei este „plachie”, un fel de mancare cu legume si peste, pregatit in cuptor.
  10. Relaxare si liniste: Delta Dunarii este un loc perfect pentru a te relaxa si pentru a scapa de agitatia orasului. Aici poti savura linistea si frumusetea naturii, plimbandu-te pe marginea apei sau prin padurile si lacurile din apropiere. De asemenea, poti face o plimbare cu barca sau poti explora zona pe jos sau cu bicicleta. Peisajele spectaculoase ale deltei, cu vegetatie bogata si specii de pasari rare, iti vor oferi o experienta unica si te vor ajuta sa te reconectezi cu natura si cu tine insuti.

Traseele Royal Cruises

Dacă sunteți interesați, puteți vedea mai in detaliu ofertele noastre de preturi pentru excursii in Delta Dunării in acest sezon.

Barcile noastre au urmatoarele dotari:

COLONIA DE PASARI
1.5 ORE

click pentru mai multe detalii despre fiecare traseu in parte

120 Lei / Persoana

Un traseu de aproximativ o ora si jumatate in care facem cunostinta cu minunata flora si fauna a Deltei Dunarii

TULCEA - MILA 23
3-4 ore

click pentru mai multe detalii despre fiecare traseu in parte

200 Lei / Persoana

O plimbare cu barca in Delta Dunarii pe care cu siguranta nu o veti uita niciodata. Un traseu special, deosebit de frumos

Tulcea - MILA 23 - SAT LETEA - SULINA 8 - 9 ORE

click pentru mai multe detalii despre fiecare traseu in parte

300 Lei / Persoana

O excursie mirifica cu barca in Delta Dunarii, pe un traseu complex si unic in lume, de la Tulcea pana la Marea Neagra

Prin utilizarea acestui site va exprimati acordul cu privire la politica noastra de cookie-uri.

Suna acum!